Кой определя развръзката във виртуалните спортове?

Те имат някои преимущества, които се харесват на играчите

16.02.2021 | 10:30 Редактор: Ралица Братанова
Кой определя развръзката във виртуалните спортове?

Спокойно може да се каже, че през изминалата година виртуалните спортове бяха един от трендовете в сайтовете за залози, а и все още са. Разбира се и дума не може да се каже, че те са по-интересни от реалните спортове, но пък имат някои преимущества, които се харесват на играчите.

Като за начало нека обясним какво представляват виртуалните спортове. Това са електронни симулации на спортни срещи, на които може да се залага. Представете си, че играете спортна видеоигра, само че в случая контролът не е във ваши ръце по никакъв начин. Всъщност, гледате как някой друг играе и управлява двата отбора. Вашата роля е да прогнозирате кой ще победи, като имате предвид, че всичко се случва на случаен принцип.

Със сигурност сравнение между реалните и виртуалните спортове би могло да се направи, но ясно може да се види, че различията са съществени. За разлика от реалните спортове, във виртуалните им аналози не може да разчитате на статистика или какъвто и да е анализ на срещата. Основата на виртуалните спортове е кратък програмен код за генератор на случайни числа.

Благодарение на него се създават абсолютно произволна редица от събития в срещата. Друга съществена разлика между реалността и виртуалната действителност е това, че при виртуалните спортове буквално за минути става ясен победителят и въобще дали залогът ви е печеливш или не. Друг плюс е, че бидейки виртуална платформа, не е никакъв проблем събитията никога да не прекъсват, така че в тази секция залозите могат да бъдат 24/7. Нека погледнем и какви са най-интересните дисциплини при виртуалните спортове.

Разбира се, най-популярен и във виртуалния свят е футболът. В сайта на Efbet той присъства под две форми. Първата включва европейски клубни отбори, чиито имена обикновено са на даден град, така че да се направи аналогия с реалният отбор от този град. Вторият футболен раздел е озаглавен Евро Купа и представлява нещо като европейско футболно първенство. Тук вече имаме ясно разграфен формат на турнира, а отборите са с истински имена, тъй като става въпрос за имена на държави. 

Най-популярните пазари от реалния футбол присъстват и във виртуалния, като освен за краен победител в срещата, имате възможност да залагате още за победа с хендикап, попадения и в двете врати, първо полувреме / краен изход, следващ гол в двубоя, под и над 2.5 гола, а понякога е налична дори опцията за точен резултат. Това, което прави впечатление в онлайн ефбет, е, че за разлика от други платформи, тук се провеждат по няколко футболни срещи по едно и също време, а вие може да залагате на всяка една от тях. 

Друг интересен виртуален спорт е тенисът, като при него имената на играчите също са измислени, но пък самите разигравания протичат доста реално и просто ви карат да се загледате във видеото. Пазарите тук включват залог за краен победител, под и над определен брой геймове, точен резултат, както и четно или нечетно число ще е броят на геймовете.

За феновете на баскетбола пък има и виртуално копие на NBA. Имената на отборите са имена градове, но това е достатъчно базово да се ориентирате. Играе се цял сезон с 16 отбора, като по всяко време може да гледате и да залагате на осем различни срещи. Секцията с виртуални спортове на букмейкъра се допълва още от класическите надбягвания с коне и кучета.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК