Германските власти спряха полета на "Байерн" за Катар, футболистите спаха в самолета

Отборът потегли едва в 8:45 часа тази сутрин

06.02.2021 | 15:50 Редактор: Искра Ангелова
Германските власти спряха полета на

Истински кошмар изживя европейският шампион "Байерн" (Мюнхен) след снощната си победа с 1:0 над "Херта" в Берлин. Футболистите на хегемона изкараха една нощ в самолета, след като властите не дадоха разрешение на самолета им да излети за Световното клубно първенство, което се провежда в Катар.

Мачът на баварският колос с "Херта" започна 30 минути по-рано от планираното, за да може "Байерн" веднага след това да хване нощен полет към Доха, малко преди да настъпи забраната за нощни полети (от полунощ до пет сутринта).

Хитрият план обаче удари на камък, тъй като минути преди самолета да отлети, той получи отказ от властите. Така Роберт Левандовски, Мануел Нойер и компания трябваше да спят в самолета, информира gol.bg.

Седем часа и половина по-късно от очакваното, в 6:52 часа местно време машината беше готова за полет. Тогава обаче се получи ново усложнение и се оказа, че трябва да се направи нова спирка. Така в крайна сметка "Байерн" потегли официално към Катар едва в 8:45 часа тази сутрин, или повече от 12 часа по-късно от предвиденото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК