Григор пребори Попирин в Мелбърн, чака го още един мач през деня

Моментен спад в концентрацията на Димитров вкара двубоя в трети сет

05.02.2021 | 10:09 Редактор: Ивет Арабова
Григор пребори Попирин в Мелбърн, чака го още един мач през деня

Григор Димитров записа втора победа в Мелбърн и вече е на четвъртфинал на Murray River Open.

В мач от третия кръг на АТР 250 турнира в Мелбърн българинът се справи с представителя на домакините Алексей Попирин и така си осигури място в топ 8, както и нов мач днес – четвъртфинал с французина Корентен Муте.

Двубоят срещу световния №114 спокойно можеше да завърши и в два сета, след като във втория българинът водеше с 5:4 и 30:0 на свой сервис. Моментен спад на концентрацията доведе до трети сет, в който обаче по-високата класа на Димитров и липсата на постоянство в съперника доведоха до бърза развръзка.

Ефективността в реализирането на шансове за пробиви бе една от големите разлики между двамата. В хода на мача Григор реализира четири от осемте си шанса, информира Tenniskafe.

Така заради отменените в четвъртък мачове бившият №3 в света ще трябва да играе отново днес. Неговият съперник Корентен Муте приключи няколко часа по-рано двубоя си срещу Джеймс Дъкуърт, завършил 7:6(4), 6:4. Мачът е насрочен за корт №6, на който предишните срещи вече приключиха.

С оглед на продължилия близо 2 часа и 30 минути двубой с Попирин обаче, Димитров ще получи известно време за възстановяване.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК