Спортното министерство и Община Сливен финансират нова боксова зала

Според Кралев градът заслужава да разполага с отлично място за подготовка на местните спортисти

21.01.2021 | 20:05 Редактор: Ивет Арабова
Спортното министерство и Община Сливен финансират нова боксова зала

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на Oбщина Сливен Стефан Радев проведоха разговор и се договориха ММС и Общината да финансират съвместно изграждането на нова боксова зала в града. Радев обяви пред спортния министър, че в момента се търси най-добрия вариант, за да могат състезателите на "Армейски спортен клуб по бокс“ в Сливен да продължат своята подготовка.

Временно тренировките се провеждат в помещение в СУ "Хаджи Мина Пашов“, като предстои проучването и на други възможности. ММС следи със загриженост проблема с липсата на тренировъчна зала, съобщиха от пресцентъра на ведомството.

Клубът, в който има картотекирани 16 боксьори, е включен в Програмата за развитие на спортните клубове за 2021 г. на ММС и ще бъде подпомогнат финансово с 11 659 лв. Според министър Кралев Сливен е един от градовете със силни традиции в бокса и заслужава да разполага с отлично място за подготовка на местните спортисти, което да бъде оборудвано с най-модерни тренировъчни пособия.

Боксът е един от стратегическите спортове за България, който получава пълна подкрепа от спортното министерство. До момента е  финансирано изграждането на две нови боксови зали – в Русе и Варна, както и обновяването на други 3, които са разположени в Пловдив, Плевен и София. За съоръженията е закупено и ново оборудване. Страната ни ежегодно е домакин на големи международни прояви, които получават помощ от ММС и преминават при отлична организация.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК