Кралев награди Ивайло Иванов за бронза на Мастърса в Доха

Джудистът ни се наложи над европейския шампион Алан Кубецов от Русия

14.01.2021 | 13:55 Редактор: Ивет Арабова
Кралев награди Ивайло Иванов за бронза на Мастърса в Доха

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи почетен плакет на ММС на джудиста Ивайло Иванов. Иванов постигна поредния голям успех в кариерата си, след като спечели бронзов медал в категория до 81 килограма от Мастърс турнира в Доха, Катар. В срещата за отличието българинът се наложи над европейския шампион Алан Кубецов от Русия. Това съобщиха от пресцентъра на ММС.

Ивайло Иванов, който е двукратен сребърен медалист от европейските първенства през 2019 и 2020 г., взе 900 точки за олимпийската ранглиста, по която се определят участниците на Игрите в Токио. Иванов сподели, че е много щастлив от завоюваното отличие, защото на надпреварата в Катар участие взеха най-добрите състезатели от целия свят. Той заяви, че подготовката му е изцяло насочена към Летните олимпийски игри, които ще се проведат през август.

Почетен плакет на ММС министър Кралев връчи и на треньора на националния отбор Атанас Герчев. Той беше категоричен, че Ивайло Иванов е бил ощетен от съдиите по време на полуфиналния си двубой срещу нидерландеца Франк де Вит, а това му е попречило да преследва златния медал в надпреварата. Според наставника решението е било прието негативно от всички в залата, а ситуацията от схватката е била разглеждана в продължение на няколко минути.

От понеделник националите ни стартират подготвителен лагер в Сливен, който ще продължи до 28 януари. Следващото голямо състезание за нашите джудисти е Гранд шлем в Тел Авив от 18 до 20 февруари. На срещата присъстваха президентът на Българската федерация по джудо Румен Стоилов и вицепрезидентът Даме Стойков.

Снимка: Пресцентър на ММС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК