Кралев и Димитър Пенев обсъдиха ремонт на стадиона в Мировяне

Съоръжението в момента се използва за тренировки от ФК "Спортист 13" София

11.01.2021 | 16:35 Редактор: Ивет Арабова
Кралев и Димитър Пенев обсъдиха ремонт на стадиона в Мировяне

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев и треньор номер едно на България за ХХ век Димитър Пенев проведоха среща, на която обсъдиха възможностите за извършване на ремонтни дейности на стадиона в с. Мировяне - родното място на Пенев. Това съобщиха от пресцентъра на ММС.

Съоръжението, което носи името на наставника, извел България до четвъртото място на Световното първенство в САЩ през 1994 г., в момента се ползва за тренировки от ФК "Спортист 13“ София, както и за турнири на местно и регионално ниво. Красен Кралев се ангажира Министерството на младежта и спорта да разгледа детайлно предложен проект от Община Нови Искър за финансиране на възстановителни дейности на стадиона.

        

Министър Кралев и Димитър Пенев обсъдиха и развитието на младите таланти в българския футбол. Двамата са категорични, че в България има много играчи с потенциал, които при добро развитие могат да покажат възможностите си в националния отбор.

Пенев зарадва спортния министър и с ценен подарък. Един от най-успешните наставници в историята на футбола ни връчи на Красен Кралев автобиографичната си книга "Стратега“, която излезе по повод неговата 75-годишнина, както и колекционерска значка от Световното първенство по футбол през 1994 г.

Снимка: Пресцентър на ММС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК