ЦСКА продължава с възхода си под ръководството на Бруно Акрапович

Toй заложи на тактиката, донесла успеха срещу Рома

13.12.2020 | 17:29 Редактор: Юлия Христова
ЦСКА продължава с възхода си под ръководството на Бруно Акрапович

ЦСКА продължава с възхода си под ръководството на Бруно Акрапович. Босненският специалист записа трети пореден успех в родния шампионат с "армейците“ – този път над "Ботев" (Враца) с 2:1.

Венцислав Керчев си отбеляза автогол през първото полувреме, а Али Соу удвои аванса след почивката. Даниел Генов отбеляза единственото попадение за Ботев след грешка на вратаря Бусато.

Двата тима предложиха интересен и динамичен футбол с опасности и пред двете врати.

Бруно Акрапович заложи на тактиката, донесла успеха срещу Рома. Единствените промени бяха по крилата, където днес действаха Вион и Кери на местата на Йомов и Мазику.

На моменти футболистите на Антони Здравков играха като равен с равен и създадоха главоболия на защитата на ЦСКА.

За Ботев Враца поражението е пето поредно и със сигурност не приключват годината по начина, по който би се искало на ръководство и играчи.

„Червените“ завършват есенния дял с Вечно дерби и ще се надяват да се възползват от проблемите в Левски. Двубоят е на 18 декември от 18 часа.

Двубоят започна равностойно, а първата опасност се откри пред вратата на Красимир Костов. Многоходова атака в червено завърши с центриране отдясно. Топката беше предназначена за Соу, но миг преди да достигне до гамбиеца, съотборникът му Юнус Санкаре засече кълбото и стреля над напречната греда.

Само няколко секунди по-късно „зелените“ можеха да излязат напред в резултата. Даниел Генов нанесе добре насочен удар с глава след пряк свободен удар, но Густаво Бусато прояви рефлекс и успя да избие в корнер.

В 17-ата минута Петър Занев центрира от фланга, а Керчев засече злощастно топката и си отбеляза автогол, след като от близко разстояние не остави шансове за намеса на своя страж.

В средата на първата част Тиаго изведе Соу зад гърба на противниковата защита, нападателят преодоля Костов, но Керчев се реваншира и изчисти топката от голлинията. След това кълбото попадна в Санкаре, но този път стражът на "врачани“ се намеси.

В 26-ата Петър Атанасов действа индивидуално през центъра и нанесе изстрел, който обаче се оказа прекалено слаб, за да затрудни Бусато.

Малко преди да измине половин час игра на два пъти Красимир Костов направи така, че да запази резултата непроменен. Първо Тиаго отправи коварен пряк свободен удар, а след това отново португалецът стреля извън наказателното поле, но опитите му бяха развенчани от вратаря.

В 35-ата минута и Тибо Вион изпробва рефлекса на Костов, който за пореден път се оказа последна пречка пред гола. От последвалия ъглов удар Валентин Антов засече топката с глава, но от близко разстояние разтресе страничния стълб.

ЦСКА излезе атакуващо след почивката и в първите две минути създадоха три опасни ситуации, които обаче не се увенчаха с успех.

Малко по-късно Петър Занев постави топката на главата на Санкаре, но той не успя да намери целта.

Логичното все пак се случи в 58-ата минута, когато Али Соу удвои преднината на ЦСКА. Гамбиецът се бе позиционирал на точното място и без проблеми добута поднесената от Кери топка на опразнената врата.

Густаво Бусато бързо върна надеждите на "врачани“, след като подари топката на Даниел Генов и за нападателя остана по-лесното – 2:1.

10 по-късно последва разбъркване пред вратата на Костов, но бранителите успяха да неутрализират опасностите, пише gol.bg.

До края на срещата и двата отбора се опитаха да потърсят попадение, но резултатът остана непроменен.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК