fallback

Кубрат Пулев: Обичам предизвикателствата, колкото и да е трудно! (обновена)

Огромни благодарности за подкрепата на всички, написа той във Facebook

13.12.2020 | 12:32 Автор: Юлия Христова

“Обичам предизвикателствата, колкото и да е трудно! Това съм аз! Огромни благодарности за подкрепата на всички, които искаха и вярваха в победата!”, написа Кубрат Пулев във Facebook след мача в Лондон.

Кубрат Пулев изкачи България за втори път на ринга за световната титла в тежка категория по бокс като се изправи срещу световния шампион Антъни Джошуа. Срещата започна равностойно в първите два рунда. Кобрата атакуваше предимно с лявата ръка, но срещаше добра защита, като Антъни видимо вкарваше по-качествени удари. В третия рунд мачът се превърна в кошмар за Кобрата - той бе повален на два пъти от съкрушителни комбинации с ъперкът на британската машина.

Кобрата все пак се съвзе и мачът продължи с интересна психологическа игра. Между крушетата и ъперкътите двамата си разменяха усмивки и реплики. Публиката крещеше възторжено, за съжаление виковете на подкрепа за нашия боксьор бяха малко, защото бяха допуснати само 1000 човека. Достъпът за българските журналисти бе ограничен. Дори и треньорът на Кубрат не бе там, защото е с коронавирус, съобщиха от щаба му. Все пак, за да го подкрепи в  публиката бе дългогодишната му приятелка певицата Андреа.

"Много се гордея, защото той се би лъвски, доказа се. Даже според мен, той е по-добрият от двамата. Просто нещата бяха на шанс. Издържа толкова много рундове. Според мен имаше 2-3 момента, в които толкова силно го разлюля, че Джошуа беше нокаутиран", каза Андреа.

В края Джошуа атакува с няколко последователни удара, които попаднаха право в целта и пратиха Кубрат в трети нокдаун. Той се изправи, но бе нокаутиран отново и така срещата приключи. Публиката избухна, а победителят скочи от сцената и отиде при Флойд Меейуедър, един от най-богатите боксьори в света, който ликуваше!

Антъни Джошуа пък направи видео обръщение след боя.

"На всички в България - изпращам ви любов. Кубрат Пулев е страхотен човек, но това е бокс", заяви шампионът.

Пулев е преборил коронавируса месец преди големия мач срещу британеца. Той не е прекарал болестта в тежко състояние, но е бил принуден да спре с подготовката за големия сблъсък.

"Миналата седмица, преди да дойдем в Лондон, тогава разбрах. Не обърнах много внимание като вариант за тази болест, какви симптоми и какви поражения може да има. В тия три седмици не прави спаринги,  не прави тренировки. Прави някакви неща, с които все се надявахме, че ще стане чудо", каза треньорът Михаил Таков.

Вижте повече в репортажа на Александра Иванова. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Спорт
fallback