Мечтата си отиде: Пулев се бори лъвски, но не успя да стане световен шампион

Джошуа нокаутира българина в деветия рунд на големия мач в Лондон

13.12.2020 | 01:32 Редактор: Тодор Петров
Мечтата си отиде: Пулев се бори лъвски, но не успя да стане световен шампион

Мечтата си отиде. Кубрат Пулев не успя да стане световен шампион по бокс в тежка категория, след като загуби с нокаут от Антъни Джошуа в деветия рунд.

За Кобрата това бе бъде втори шанс да се превърне в първия българин световен шампион при професионалистите, но отново не успя, след като в края на 2014 година бе нокаутиран от тогавашния доминатор в категорията Владимир Кличко.

Първите два рунда преминаха с леко превъзходство на Джошуа. В третия рунд обаче великобританецът вкара серия от силни удари в главата на Пулев и българинът на два пъти бе свален на земята. 

Кобрата се изпрати и след двата нокдауна, след което се съвзе набързо в едноминутната почивка.

Още в следващия рунд българинът опита да отговори с тежки удари, но Джошуа не се разклати. В петия рунд световният шампион започна по-активно, но Пулев взе инициативата и вкара някои добри удари в главата на своя противник. 

Последваха два рунда с превес на Джошуа, а Пулев успя да понесе няколко много силни крошета.

Всичко свърши в деветия рунд, когато Джошуа прати българина в нокдаун след серия от ъперкъти. Пулев се изправи,но секунди по-късно силен удар разби носа му и го прати отново на земята, след което съдията прекрати мача.

По този начин Джошуа успя да защити световната си титла при професионалистите в тежка категория и поясите си на Световната боксова организация (WBO), Световната боксова асоциация (WBA), Международната боксова федерация (IBF) и IBO (Международна боксова организация). Той вече има 24 победи и само една загуба на професионалния ринг.

Снимка: Lap.bg


3
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Големи хейтъри сме...добри сме в оплщването,съмнявам се обаче ако беше спечелил дали щяхме да го хвалим много...пак щяхме да намерим нещо лошо за което да се хванем... Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
Гледал мача
преди 3 години
За един и същи мач ли говорим? Нищо лъвско от страна на Пулев не видях. Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
По-добър е Джшуа, какво да се прави. Сигнализирай за неуместен коментар