Грожан: При катастрофата за момент помислих, че ще умра

Пилотът на Хаас се разби в предпазните мантинели с огромна скорост

05.12.2020 | 15:10 Редактор: Ивет Арабова
Грожан: При катастрофата за момент помислих, че ще умра

Ромен Грожан призна, че е имало момент по време на катастрофата в Бахрейн, в който е решил, че си отива от този свят.  Миналата неделя пилотът на Хаас се разби в предпазните мантинели с огромна скорост и колата му избухна в пламъци, но той оцеля без големи наранявания. 

Грожан бързо бе изваден от болида, като се размина само с изгаряния по ръцете и натъртвания, но генерално не пострада сериозно, което е истинско чудо и предвид това, че автомобилът бе на практика разцепен на две. 

"След удара реших, че ще изчакам, докато дойде помощ. Тогава все още не знаех, че колата гори. Погледнах наляво и надясно и тогава видях огъня. Казах си, че трябва да се махам, но не успях да се измъкна. Сетих се за катастрофата на Ники Лауда и си казах, че не може всичко да свърши така“, спомня си пилотът.

"Опитах се отново да се размърдам и разбрах, че съм заклещен. Тогава за един момент просто се отпуснах и си казах: "Аз  съм в мир със себе си. Ще умра“. Помислих си дали ще боли и откъде ще започне всичко. Вероятно това продължи 2-3 секунди, но на мен ми се стори като цяла вечност. Тогава обаче се сетих за детето си и си казах: “Не, не може всичко да свърши така“ заяви Грожан. 

Той бе изваден от болида сравнително бързо след намесата на д-р Йън Робъртс, макар и да остана без една от обувките си и да бе с изгаряния по ръцете, информира Gol.bg.

"В един момент болката стана сериозна, като особено ме заболя левият крак. Първоначално ръцете ми бяха добре, защото ми направиха компрес. Първоначално Йън ми каза, че ще дойде носилка и ще ме откарат в болницата, но аз бях категоричен, че ще вървя сам до линейката. Може би това не бе най-доброто решение, но просто исках да покажа, че съм добре“, добави пилотът на Хаас.

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК