След автогол и гол от засада - "Лудогорец" отново е на върха

През второто полувреме "Ботев" (Враца) можеше да стигне до точката, но гостите нацелиха греда чрез Ненов

29.11.2020 | 17:31 Редактор: Искра Ангелова

Отборът на "Лудогорец" победи с 2:1 "Ботев" (Враца), в мач от 14-ия кръг на футболното ни първенство и отново се изкачи на първото място в класирането.

Разградчани вече имат 29 точки с две повече от "Локо" (Пловдив) и мач по-малко от "смърфовете". "Ботев" (Враца) е на осмо място с 15 точки.

Домакините можеха да открият резултата още във втората минута. Тогава Елвис Ману комбинира с Каули в наказателното поле и бразилецът се озова на стрелкова позиция, но вратарят Красимир Костов скъси ъгъла и изби.

В 16-ата минута опит за центриране на Жордан Икоко рикошира в крака на Венцислав Керчев и влетя във вратата на гостите от Враца.

Четири минути по-късно обаче "Ботев" изравни. Грешка в наказателното поле на Стефан Баджи позволи на Петър Атанасов да му отнеме, а след това да намери Педро Лагоа, който с премерен удар прати топката във вратата за 1:1, информира gol.bg.

В 31-ата минута "Лудогорец" отново излезе напред, като след центриране от фаул топката стигна до Жозуе Са, който с глава я прати в мрежата. Голът на португалеца обаче бе от засада, която не бе маркирана от съдиите.

Малко след това топката удари гредата, след удар с глава на Елвис Ману. През второто полувреме "Ботев" (Враца) можеше да стигне до точката, но гостите нацелиха греда чрез Ненов, чийто удар срещна десния страничен стълб.

Така "Лудогорец" се добра до победата и със спечелените три точки се изкачи на първото място в класирането.

Вижте повече в репортажа на Ваня Симонска.

Снимка: Lap.bg.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК