Спортните трибуни във Франция остават без публика до януари

Завръщането на привържениците не е възможно през декември, заяви президентът Еманюел Макрон

17.11.2020 | 20:50 Редактор: Георги Камарашев
Спортните трибуни във Франция остават без публика до януари

Феновете няма да бъдат допуснати до спортните стадиони за наблюдаване на мачове до януари, а впоследствие ще получат разрешение при стриктно ограничение броя публика в зависимост от капацитета на стадионите, заявиха от френското президентство.

Завръщането на привържениците "не е възможно през декември" заради скорошния ръст на заразените с Ковид-19 в страната, което доведе до това кабинетът да обяви ново частично затваряне миналата седмица, съобщи френският държавен глава Еманюел Макрон пред спортни ръководни лица в конферентен разговор.

Президентът допълни, че юношеските клубове могат да получат позволение да отворят отново през декември, ако броят на новозаразени всекидневно продължи да намалява, стига да бъдат взети всички възможни мерки за избягване риска от заразяване, в частност на закрито, съобщи БГНЕС.

Макрон разкри и нов план за финансово подпомагане на младите хора, които искат да се занимават със спорт – план на стойност 100 млн. евро, който ще влезе в сила от догодина, например чрез закупването на спортно облекло и оборудване.

Снимка: Andrey Rudakov/Bloomberg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК