В "Левски" чакат спонсори, за да вдигнат тавана на заплатите

В момента най-високите възнаграждения на "Герена" са 10 000 лева

16.11.2020 | 13:05 Редактор: Георги Камарашев
В

Ръководството на "Левски" възнамерява да повиши тавана на заплатите в клуба. Това ще се случи, след като бъде сключен договор с генерален спонсор.

В момента най-високите възнаграждения на "Герена" са 10 000 лева. Сумата бе фиксирана, откакто мажоритарният пакет с акции е в ръцете на Наско Сираков. Той пое инициативата да свие разходите на "сините" три пъти спрямо времето, в което начело бе Васил Божков.

В "Левски" от доста време очакват да се сдобият с едри рекламодатели, които да осигуряват по-голямата част от бюджета на клуба. Анонсите от ръководните фигури бяха, че това ще се случи до края на октомври. Десетият месец в календара обаче изтече, а вече и ноември е преполовен, но това още не се е случило.

Все пак в клуба вярват, че тази седмица ще имат поводи за усмивки. Както е известно, очаква се генерален спонсор на "сините" да стане чуждестранна строителна компания. Освен това се чака сделка и с българска букмейкърска къща, която също да налива пари в клуба.

Очаква се след осигуряването на свеж финансов ресурс "Левски" да реши казуса с бившия си старши треньор Петър Хубчев. Той все още се води на тази длъжност, защото от "Георги Аспарухов" не са постигнали споразумение за прекратяване на контракта му, съобщи gol.bg.

В момента "сините" се намират на незавидното 12-о място в класирането, като са спечелили 11 точки от 11 мача.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК