Клоп и Гуардиола скочиха срещу Висшата лига

Подкрепиха мениджъра на "Манчестър Юнайтед" Оле Гунар Солскяр

09.11.2020 | 12:06 Редактор: Тодор Петров
Клоп и Гуардиола скочиха срещу Висшата лига

Мениджърът на "Ливърпул" Юрген Клоп подкрепи колегата си от "Манчестър Юнайтед" Оле Гунар Солскяер, който възропта спрямо програмата на мачовете от Висшата лига. "Червените дяволи" трябваше да играят ранния мач в събота от 12:30 часа местно време, след като в сряда вечерта имаха гостуване в далечна Турция. 

Солскяер бе гневен на ръководството на Висшата лига и заяви, че програмата е направена така, че неговият отбор да се провали.

"Нито един отбор, който играе като гост в Шампионската лига в сряда, не трябва да играе в ранния мач в събота. Това не трябва да е позволено. А "Тотнъм" игра в четвъртък и трябваше да играе в неделя в 12:00 часа. Ако се налага, нека бъде сряда-събота, но не ранния мач, това убива играчите. Събуждаш се и трябва да играеш футбол след непълноценен период на възстановяване. Висшата лига трябва да промени това, не е възможно да продължаваме така", настоя Клоп.

Мениджърът на "Манчестър Сити" Пеп Гуардиола също критикува Висшата лига след дербито с "Ливърпул" на "Етихад", завършило 1:1.

Испанецът недоволства по отношение на броя на смените, след като елитът на Англия е едно от малкото първенства в Европа, които отново намалиха броя на смените на три.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК