Забраниха на национали на "Рома" и "Фиорентина" да напускат Италия

Мярката е наложена заради положителни тестове за коронавирус

09.11.2020 | 11:10 Редактор: Радостина Димитрова
Забраниха на национали на

На футболисти от "Рома" и "Фиорентина" е било забранено от местните власти да напускат Италия във връзка с мачове на националния отбор заради заразени с коронавирус техни съотборници в двата италиански клуба, съобщават местните медии.

АНСА пише, че играчите на "Фиорентина" няма да пътуват извън Италия, след като "виолетовите" потвърдиха в петък, че нападателят Хосе Кайехон е с положителен тест за коронавирус. Здравните власти в областта Тоскана препоръчаха на всички съотборници на Кайехон да останат под карантина за поне 10 дни.

"Гадзета дело Спорт" съобщава, че ситуацията в "Рома" е подобна, след като нападателят на "вълците" Един Джеко също е с положителна проба за Ковид-19, предаде БНР.

От "Фиорентина" заявиха, че имат общо 13 национални състезатели от различни държави, включително Ерик Пулгар (Чили), Софиан Амрабат (Мароко) и двамата сърби Никола Миленкович и Душан Влахович.

Сърбия е домакин на Шотландия в плейоф за класиране на Евро 2020 в четвъртък, докато Чили се изправя срещу Перу и Венецуела в световни квалификации в следващите 10 дни.

Албанецът Мараш Кумбула и арменецът Хенрих Мхитарян, както и още няколко италианци са националите от "Рома", които няма да напускат Рим в следващите близо две седмици.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК