Министър Кралев връчи призовете в категория "Спорт и младежки политики"

Това стана по време на церемонията Кмет на годината"

30.10.2020 | 18:28 Редактор: Тодор Петров
Министър Кралев връчи призовете в категория

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи призовете в категория "Спорт и младежки политики" по време на осмата церемония "Кмет на годината".

Победител в онлайн допитването за  “Голяма община” стана Варна. Наградата получи директорът на дирекция “Спорт” Кристиян Димитров. Министър Кралев отлични добрата работа на Общината при изготвянето на проекти за изграждане и обновяване на спортни съоръжения в морската ни столица, съобщиха от Министерството на младежта и спорта.

"Благодаря на всички онези хора, които работят денонощно, така че българският спорт да бъде адаптиран към условията на тежката пандемия и да се направи така, че той да продължи да функционира по начин, по който да позволи на всички български атлети, на всички наши сънародници да се занимават с любимите си видове спорт", каза министър Кралев по време на церемонията.

За община Варна той подчерта, че само през тази година са изградени 3 големи спортни комплекса в жилищни квартали и са построени 24 спортни площадки на открито в дворовете на училища и детски градини. Той допълни, че Община Варна е единствената, която в 10 училища въведе практиката треньори от различни спортове да водят третия час по физическо възпитание. Тази практика е регламентирана в Закона за училищното и предучилищното образование.

Министърът на младежта и спорта връчи призове и на общините Тетевен и Долна Баня, които събраха най-много гласове в анкетите за “Средна община” и “Малка община” в категория “Спорт и младежки политики”.