Пускат 30% от капацитета на "Васил Левски" за мачовете на ЦСКА в ЛЕ

"Червените" ще се радват на сериозна подкрепа от своите фенове

13.10.2020 | 22:06 Редактор: Искра Ангелова
Пускат 30% от капацитета на

На мачовете от футболния турнир Лига Европа, които ще се играят на националния стадион "Васил Левски", ще се допуска публика до 30% заетост на местата. Настаняването на зрителите ще се извършва през две седалки и при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. 

Това става възможно със Заповед на здравния министър, която разрешава единствено на Националния стадион да се използват 30% от местата.

На него домакинските си мачове ще играе отборът на ЦСКА. Първият от тях ще бъде срещу румънския ЧФР "Клуж" на 22 октомври. След това "армейците" ще приемат швейцарския “Йънг Бойс” (26.11) и италианския “Рома” (10.12).

Заетост от 30% на капацитета на съоръженията е максималният разрешен от страна на европейската футболна централа УЕФА.

За мачовете от същия турнир на "Лудогорец", които ще се играят на стадион “Хювефарма Арена” в Разград, остават в сила разпоредбите за срещите от българското футболно първенство. Максималният допустим брой на зрители в сектор е 1000 души, които са настанени при спазване на физическа дистанция от 1,5 м. Шампионите имат три домакинства срещу "Антверп" (22.10), "Тотнъм" (05.11) и ЛАСК (10.12).

За спазването на противоепидемичните мерки ще следят както българските здравни власти, така и наблюдателите на УЕФА. Нарушителите ще бъдат глобявани и отстранявани от стадиона. Клубовете-домакини ще осигурят контрол на входовете на съоръженията с измерване на телесната температура на всеки посетител.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК