"Лейкърс" довърши "Маями" и е шампион след 10-годишно прекъсване

"Езерняците" затвориха серията с 4-2 победи след 106:93

12.10.2020 | 07:50 Редактор: Тодор Петров

"Лос Анджелис Лейкърс" отново е на върха в НБА. След 10-годишно прекъсване "езерняците" стигнаха до титлата, побеждавайки "Маями" със 106:93 и затваряйки серията с 4-2 победи. 

По този начин калифорнийци се изравниха с "Бостън Селтикс" с по 17 триумфа и донесоха радост на феновете си в годината, в която си отиде легендата Коби Брайънт. 

Триумфът бе съвсем заслужен с цялостното представяне на тима, който показа отлична защита, отдаденост и отборна игра, за да триумфа. Интригата приключи още до почивката, когато "езерняците" не оставиха шансове на съперника си, предаде gol.bg.

В третата част авансът мина 30 точки, като "Лейкърс" запази контрола и едва в последния период "горещите" намалиха изоставането си, за да направят разликата по-приемлива. Джими Бътлър очевидно бе твърде уморен и нямаше как да направи ново геройство. 

ЛеБрон Джеймс завърши с трипъл-дабъл от 28 точки, 14 борби и 10 асистенции, като логично спечели и за 4-и път в кариерата си наградата за МВП на финалите, като стана първият, който го прави с 3 отбора. Антъни Дейвис добави 19 точки и 15 овладени топки, а от пейката отлично се включи Ражон Рондо с 19 точки и стрелба от игра 8 от 11. За Маями Бам Адебайо вкара 25 точки, но повечето от тях дойдоха, когато мачът бе решен. 

"Маями" – "ЛА Лейкърс" 93:106 (2-4 в серията)

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК