Пиронкова допусна обрат и е аут от "Ролан Гарос"

Българката беше победена от Крейчикова при резултат 7:5, 4:6, 3:5

02.10.2020 | 21:18 Редактор: Искра Ангелова
Пиронкова допусна обрат и е аут от

Цветана Пиронкова отпадна в третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис. Българката се бори до самия край, но отстъпи със 7:5, 4:6, 3:6 пред чехкинята Барбора Крейчикова след 2 часа и 40 минути.

Срещата бе изключително равностойна, за което говори и статистиката - по 36 печелевши удара и за двете при 38 непредизвикани грешки за Крейчикова срещу 39 за Пиронкова.

В първия сет чехкинята първа успя да направи пробив за 3:2 гейма, но още в следващия гейм Пиронкова изравни. Това даде импулс на пловдивчанката и тя направи нов пробив за 7:5, с който си осигури спечелването на първия сет, информира gol.bg.

Във втория ключовият момент дойде още в третия гейм, когато Крейчикова пробив за 2:1. В следващия гейм Пиронкова имаше брейкбол, но не успя да го реализира и до края чехкинята не даде поведе инициативата, за да изравни сетовете след 6:4.

Последва дълга пауза между втория и третия сет, а след подновяването на играта Крейчикова започна с пробив. Последваха геймове, в които Крейчикова и Пиронкова печелеха почти безпроблемно подаванията си, докато в самия край чехкинята не направи още един пробив за крайното 6:3.

В четвъртия кръг на турнира Крейчикова ще играе с аржентинката Надя Подороска, която спечели с 6:3, 6:2 срещу словачката Анна Каролина Шмиедлова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК