Със запомнящ се обрат Наоми Осака спечели титлата при жените на US Open

Тя надигра Виктория Азаренка

13.09.2020 | 11:25 Редактор: Ралица Братанова
Със запомнящ се обрат Наоми Осака спечели титлата при жените на US Open

Японката Наоми Осака спечели титлата при жените на Откритото първенство на САЩ по тенис, след като във финала надигра трудно Виктория Азаренка от Беларус в три сета - 1:6, 6:3 и 6:3.

Поставената под номер 4 в схемата Осака направи запомнящ се обрат пред празните трибуни на "Артър Аш Стейдиъм" за да триумфира в Ню Йорк за втори път в кариерата си. От своя страна, Азаренка се проваля в опитите си да стигне до трофея за трети път - през 2012 и 2013 година тя загуби мача за титлата от Серина Уилямс.

Представителката на Беларус бе пълен господар на корта в първия сет като проби още първия сервиз-гейм на Осака, след това успя да затвърди пробива - 2:0. Японката спечели подаването си за 2:1, но след това, до края на първата част бе много нервна и неуверена в разиграванията и позволи на съперничката си да наложи огромна доминация и крайна сметка - 6:1.

И началото на втория сет започна по същия начин - Азаренка диктуваше събитията, играеше много точно и съсредоточено, успя да вземе важни точки и отново поведе с 2:0 гейма. При този резултат, японката стигна до първата си точка за пробив и не я пропусна, след което взе и подаването си за 2:2. Това даде самочувствие на Осака, като на практика обрата започна от този момент нататък.

В седмия гейм дойдоха и първите проблеми за Азаренка, която допусна да бъде пробита при сервиз-гейма си, след което с мощни удари от основната линия Наоми Осака стигна до успеха във втората част - 6:3, пише БНР.

Решаващият момент в третия сет дойде при резултат 3:1 за японката, която губеше подаването си с 0:40, но с пет поредни точки успя да се спаси и да поведе с 4:1, за да вдигне триумфално ръце - отново 6:3.

Довечера от 23.00 часа в Ню Йорк трябва да започне и финала при мъжете между Александър Зверев (Германия) и Доминик Тийм (Австрия).

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК