Венсан Компани официално сложи край на кариерата си

Той иска да се фокусира върху треньорството, подписа за 4 г. с "Андерлехт"

17.08.2020 | 17:07 Редактор: Ивет Арабова
Венсан Компани официално сложи край на кариерата си

Бившият капитан на "Манчестър Сити" Венсан Компани  официално прекрати активната си кариерата, като насочва усилията си само в треньорството, подписвайки договор за 4 години с "Андерлехт". 

Досега той бе играещ треньор на белгийския тим, като зае тази позиция през май 2019 г., когато напусна "Манчестър Сити" и се превърна в ко-мениджър на състава заедно с Франки Веркаутерен. 

34-годишният Компани изкара 11 сезона с екипа на "Гражданите" и записа 360 участия за тях, печелейки 4 титли на Англия и превръщайки се в легенда на клуба от "Етихад“, като през пролетта на 2019 г. вкара решаващ гол срещу "Лестър", предава Gol.bg.

"Искам напълно да се отдам на ролята си на треньор и да се фокусирам върху нея. Затова прекратявам кариерата си на футболист. Искам да остана тук още дълго време и да докажа, че "Андерлехт" може да играе модерен футбол“ заяви Компани. 

От "Манчестър Сити" отново му благодариха за годините, отдадени на "Гражданите", като написаха в Twitter: "Никога няма да има друг като него! Всичко най-хубаво, след края на футболната ти кариера“. 

Снимка: БГНЕС 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК