Най-тежката загуба досега за световния колос "Барселона"

Баварската машина даде старт на фиаското още в 4-ата минута чрез Томас Мюлер

15.08.2020 | 21:21 Редактор: Юлия Христова

Мач за историята и най-тежката загуба досега за световния колос Барселона. Тимът на "Байерн" (Мюнхен) разби каталунците с 8:2 в среща от ¼-финалите на Шампионска лига и постави много въпросителни пред Меси и компания. 

90 минути превъзходство и най-тежката загуба в историята на "Барселона" в рамките на Шампионска лига. Основен виновник за нея беше тимът на "Байерн" (Мюнхен), който разби каталунците с 8:2 и направи огромна заявка за спечелване на трофея в турнира. 

Баварската машина даде старт на фиаското още в 4-ата минута чрез Томас Мюлер и макар малко след това Давид Алаба да си отбеляза автогол, който върна интригата, до края на полувремето такава вече не съществуваше. 

С попадения на Перишич, Гнабри, Мюлер и Боатенг "Байерн" направи на пух и прах Меси и компания, които се прибраха на почивката при резултат 4:1. Напук на очакванията част номер 2 не протече спокойно от гледна точка на момчетата на Флик, който не спряха да търсят нови и нови голове. 

Все пак в 57-ата минута Луис Суарес отсрами тима си с попадение във вратата на Нойер, но то сякаш допълнително ядоса немския шампион. Кимих и Левандовски добавиха имената си сред тези на голмайсторите, а бившият играч на "Барса" Филипе Коутиньо не пожали стария си отбор и до края на срещата с двата си гола оформи впечатляващото 8:2. 

Разгромната загуба постави много въпросителни пред "Барселона" - от уволнението на треньора Кике Сетиен до евентуалното напускане на звездата Лионел Меси. Тежкият резултат беше коментиран и от родната легенда Христо Стоичков.

С отпадането на "Барселона" от Шампионска лига Испания ще бъде без полуфиналист в турнира за първи път от 13 години насам. 

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК