Изтеглиха съперниците на българските отбори в ШЛ Лига Европа

ЦСКА ще посрещне малтийския "Сиренс", а "Славия" ще е гост на "Кукеси"

10.08.2020 | 16:14 Редактор: Ивет Арабова

Българският вицешампион ЦСКА ще посрещне малтийския "Сиренс" на старта на своя европоход в Лига Европа, отреди тегленият днес в Нион жребий. Мачът е на 27 август в София. В същото време завършилият на трето място у нас през изминалия сезон "Славия" ще трябва да гостува на албанския "Кукеси", предава Gol.bg.

Носителят на Купата на България "Локомотив" (Пловдив) беше непоставен на жребия, но пък ще срещне приемлив съперник - победителя от двойката "Санта Колома" (Андора) - ФК "Искра" (Черна гора). "Смърфовете" бяха изтеглени втори и ще трябва да гостуват.

Родният шампион "Лудогорец" ще играе с датския първенец "Мидтиланд" във втория квалификационен кръг на Шампионската лига, отреди тегленият в Нион жребий днес. Преди това "орлите" трябва да се справят с черногорския "Будучност", който вчера беше изтеглен за противник на българския шампион в първия квалификационен кръг на турнира.

Както е известно, заради пандемията с коронавирус от УЕФА взеха решение победителят във всяка двойка да се реши само в един двубой. Срещата между "Лудогорец" и възможно най-тежкия съперник за втория квалификационен кръг "Мидтилант" ще бъде на 25 или 26 август в Разград. Част от датския клуб е българският национал Божидар Краев.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК