Официално: Икер Касияс сложи край на футболната си кариера

39-годишният играч не е участвал в официален мач от повече от година

04.08.2020 | 19:55 Редактор: Ралица Братанова

Легендарният вратар Икер Касияс сложи край на футболната си кариера. 39-годишният играч не е участвал в официален мач от повече от година, след като в началото на месец май 2019 получи сърдечен удар по време на тренировка на "Порто". 

Една легенда си отива. Легедна, спечелила всичко възможно – от трофеи и купи на терена, до уважение и любов извън него. Това е Икер Касияс. Име, нарицателно за доброта, футболна класа и един отбор - "Реал" (Мадрид).

Вече официално самият Касияс обяви края на своята футболна кариера. Най-добрият вратар в историята на "Реал" оставя зад себе си 725 мача за 16 сезона, в които печели 19 титли с "Белия балет“. 

В Португалия с "Порто" той завоюва 2 шампионата, 1 Купа на страната и 1 Суперкупа. 

Безспорна легенда и за националния отбор на Испания. С "Ла Фурия Роха" Касияс има 167 мача, като е печелил Мондиала и веднъж Световното до 20 години както и 2 пъти Европейското първенство. 

Следващото предизвикателство пред Икер отново е "Реал" (Мадрид), а очакванията са той да бъде съветник на президента Флорентино Перес.  А от клуба написаха: Икер Касияс притежава сърцето на "Реал" (Мадрид) и ще бъде там завинаги.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК