Стотици състезания и забавна програма за Витоша летен фест

Въпреки лошото време не липсват ентусиасти за различните дисциплини

19.07.2020 | 14:24 Редактор: Ивет Арабова

Шестото издание на Витоша летен фест събра стотици любители на планината. Спортният празник включва освен състезания и забавна програма с песни и демонстрации.

Заради лошото време тази година участниците са сравнително по-малко от предишни години, но не липсваха ентусиасти, които се включиха в планинското колоездене и в планинското бягане, информира репортер на Bulgaria ON AIR.

"Не съм се състезавал от една година, в последно време нямаше възможност заради мерките", сподели участник в летния фест.

Записването за състезанието беше безплатно, а за победителите има награди.

"Тази година събитията на "Eвропейска столица на спорта са малко сгъстени поради епидемията, вместо през две седмици сега всяка седмица ще има събития", поясни зам.-председателят на "София - Европейска столица на спорта" Анатоли Илиева.

Колоездачите се състезаваха на трасе с дължина 18 километра, а бегачите трябваше да преминат около 14 километра. Най- бърз се оказа Йоло Николов, който взе разстоянието за 48 минути. "Аз в момента се готвя за писта и бягане на стадион, но днес се справих отлично, трасето беше добре маркирано", сподели той.

Вижте повече в репортажа на Милена Енчева.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК