Заради лабораторна грешка футболист на "Царско село" играл заразен с Ковид-19

Трима играчи на "Локомотив" (Горна Оряховица) също са дали положителни тестове

04.07.2020 | 13:47 Редактор: Искра Ангелова

Нови случай на заразени футболисти с коронавирус у нас. Трима играчи на "Локомотив" (Горна Оряховица) са дали положителни тестове за Ковид-19. В лагера на "Царско село" също обявиха за един заразен футболист.

След разпореждането на Българския футболен съюз всички отбори да тестват футболистите и щабовете си, от втородивизионния тим на "Локомотив" (Горна Оряховица) съобщиха, че трима от играчите на представителния отбор са дали положителни тестове.

Заразените незабавно са били карантинирани, а от ръководството на клуба обявиха, че са в непрекъсната връзка с момчетата и техните семейства.

Имената на заразени футболисти обаче не се съобщават.

На този фон - се появи нов играч от Първа лига, който е дал положителна проба за коронавирус. Става дума за футболиста на "Царско село" Мартин Кавдански.

На 1 юли всички футболисти, треньори и помощен персонал на клуба са били тествани със задължителни ежемесечни PCR тестове. Всички резултати са били отрицателни, а след мача на тима срещу Черно море в четвъртък в "Царско село" са били уведомени, че пробата на Кавдански е била положителна. Ситуацията е обяснена с допусната грешка на лабораторията.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК