Григор използвал изолацията за почивка и да се учи да готви български ястия

Очарован от Хасково остана неговият треньор Крис Гро

16.06.2020 | 17:52 Редактор: Ивет Арабова

Близо 2 часа продължи днешната тренировка на Григор Димитров на централния корт в тенис комплекса в Хасково. Партньор в подготовката му бе неговият треньор Крис Гро. Най-добрият ни тенисист се прибра в родния си град след няколко месеца изолация и само броени дни след участието си в турнира "Адриа тур“ в Белград. 

"Не знам колко мача съм изиграл на този корт - и хубави победи, и много лоши загуби, но това е тенисът, винаги изпитвам една специална носталгия, когато се прибера", каза Гришо.

Въпреки добрата атмосфера на турнира в Белград тенисистите отнесоха доста критики, заради липсата на социална дистанция, както от страна на феновете, така и от тях – на партито след края на турнира.

Месеците социална изолация Григор Димитров е използвал предимно за почивка. Успял е да се научи и как се готвят типични български ястия.

"Какво научих? Много неща научих. Едно от нещата е, че дори и нищо да не правя в деня е окей. Винаги съм свикнал дали да отида на фитнес, дали да почивам, дали да играя, въобще да правя нещо. Но имаше дни, в които се събуждах и просто си казвах: Добре, днес просто няма смисъл да правя нищо и използвах това време просто за себе си", сподели тенисистът.

Очарован от родния град на Григор Димитров остана неговият треньор Крис Гро. Той не скри,че е доволен и от кондицията на тенисиста.

"Мисля, че свършихме добра работа. Мисля, че се справи добре миналата седмица. Игра срещу добри опоненти. Лайович е добър опонент. Игра страхотен мач срещу Тийм, който е сред най-добрите играчи на клей.Така че, мисля, че сме на правилния път", обясни Гро.

След България Григор Димитров и Крис Гро ще заминат за хърватския град Задар за втория турнир от "Адриа Тур". 

Вижте повече в репортажа на Десислава Францова.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК