51% от акциите на "Левски" са в Сираков, 35% - в Тити Папазов

"Това е най-тежкият момент в 106-годишната история на клуба", заяви новият собственик на "сините"

10.06.2020 | 12:48 Редактор: Искра Ангелова

Новият собственик на "Левски" Наско Сираков заяви, че ще бъде мажоритарен собственик с 51% от акциите на клуба. 35% от акциите отиват при баскетболния специалист Тити Папазов.

"Първо искам да изкажа огромна благодарност на феновете. Ако не бяха те, може би нямаше да има такава пресконференция. Това, което направиха нашите привърженици, е без аналог в световната история. Преди две седмици обясних решението си да взема акциите. Приемам "Левски" като кауза. Кауза да бъде спасен. Това е най-тежкият момент в 106-годишната история на този клуб", каза Сираков, цитиран от gol.bg.

Новият собственик на "сините" заяви, че скъпоплатените чужденци, които са извън групата и са резерви, са прекалено голям лукс за всички отбори. 

"При нас може да се окаже смъртоносно. В ДЮШ не съм имал възможност да наблюдавам работата пряко. Това е една от насоките, в които ще обърнем сериозно внимание. Не е нормално "Левски" и ЦСКА да играят при такива условия. За материалната база съм говорил с всички фенски организации. Не съм обещал титли и купи, защото с толкова задължения, колко са тук, и с тази материална база не е нормално да имаме такива амбиции. Сигурен съм, че "Левски" ще си стъпи на краката и ще печели титли и купи. "Левски" трябва да бъде синоним за коректност", категоричен е Сираков.

"51% от акциите ще бъдат в мен и те ще бъдат неприкосновени. 35% от акциите ще прехвърля на Тити Папазов. Той ще бъде вторият акционер след мен, защото каквото и да кажа за него, ще бъде малко. Най-важното е, че на него и неговото семейство имам повече доверие, отколкото на себе си. Постигнах споразумение със Станимир Стоилов да прекратим това срамно дело, което клубът води срещу него, защото той е най-успешният треньор в историята на "Левски". Не можем да се отнасяме така към най-заслужилите хора. Той никога не си ги е поискал. В управлението на "Левски" ще влязат експерти, професионалисти и легенди, които съм сигурен, че ще работят така, както ще работя аз - без нито една стотинка", посочи още Наско Сираков.

И коментира още, че "Левски" разполага с четирима вратари и подписан договор с пети. 

"Разполагаме с трима нападатели и само с четирима защитници, включвайки Живко Миланов - 5. Всяко едно наказание на тези футболисти, води до проблем. Това е голям дисбаланс. В селекционен план е възможно и аз да направя грешки, но те не могат да бъдат в съотношение 10 към 1. Имам представа за екипа, който искам да създам. Чест прави на феновете и привържениците, че те събират всеки месец 145 000 лева за задължения към НАП. Благодарности към НАП, че без това споразумение, щяхме да имаме големи проблеми", каза той.

По думите му преговори за спонсори и рекламодатели се водят всеки ден.

"Приятел съм с Гриша Ганчев от много години. В изключително труден момент през 2013 година той ми помогна със заем, който беше нотариално заверен и съответните лихви. Миналата година съм изчистил абсолютно всичко двойно. Искам да му благодаря. Ако зависи от мен, докато съм жив, ще съм приятел с Гриша Ганчев. Извоювал съм си правото да пия кафе с който си поискам. В името на "Левски" бих пил кафе с Папата и Ел Чапо. Готов съм да пия кафе с всеки в името на "Левски". Абсолютно всички рекламни позиции в "Левски" са свободни. Единствено името на стадион Георги Аспарухов не е свободно", категоричен е Сираков.

"Вчера играхме с "Локомотив" (Пд), който е с 4 пъти по-малък бюджет от нас и бяхме тотално надиграни. Веднага доведе до асоциация, че нещо при нас е сбъркано. С Ивайло Петков не съм водил разговори, но ще трябва да се разделяме. Видяхме, че моделът бащица е сбъркан и "Левски" се мъчи. Предпочитам да имам 10 малки спонсора, отколкото един голям. Гарантирам ви, че ще ги намерим тези спонсори. При всички положения, за да се завърти колелото, ще ни трябват 2-3 години", допълни той.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК