"Левски" с дългове от близо 24 млн. лв., 7 млн. са към Божков

Златният дъжд от пари приключи, заяви Наско Сираков

10.06.2020 | 12:35 Редактор: Тодор Петров

Наско Сираков обяви с точност дълговете на "Левски" на първата си пресконференция като мажоритартен собственик на клуба.

"Дълговете на клуба са общо 23 948 млн. лева. Спас Русев направи жест и му благодарим. Подписахме споразумение с "Главболгарстрой" за 5 години. Прекратява се делото срещу "Левски" и подписахме споразумение без никакви лихви. След 5 години ще бъдат потърсени дължимите парите от компанията. Дотогава клубът ще може да си стъпи на краката. Това е около 7 млн. лв. Също така 7 млн. лева са задълженията към "Националната лотария" и "Нове холдинг", но те са с падеж 2023 година", обясни Сираков.

Според него ситуацията не е чак толкова страшна. Реално в момента най-големият проблем били парите, които са дължими от началото на годината - на футболисти, администрация и треньори.

"Ясно е, че този златен дъжд, който е валял досега, е приключил. Всеки един трябва да прояви уважение към институцията "Левски". Когато е имало пари, всичко е плащано на секундата. Сега трябва да стегнем коланите. Разбира се, че ще огледаме много внимателно всеки един пост, където имаме хора. Има какво и как да се направи в тази насока", каза още Сираков.

Той не посочи конкретен финансов план за осигуряване на средства за клуба. По думите му ще се търсят спонсори, ще се разчита на приходи от привържениците, както и на увеличаване на парите от телевизионни права и разсрочване на стари задължения. 

Според него са необходими 2-3 години, за да може "Левски" отново да има силен отбор и да печели трофеи.

Вижте повече в репортажа на Ваня Симонска

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК