Шампионската лига ще се доиграе в Лисабон?

От УЕФА ще се произнесат по казуса на 17 юни

07.06.2020 | 16:17 Редактор: Ивет Арабова

Докато голяма част от футболните първенства или се подновиха, или вече имат дати за рестарт, то въпросът с евротурнирите продължава да бъде на дневен ред. Все по-реално изглежда финалният етап от Шампионска лига да бъде изигран в Португалия.

Босовете в УЕФА продължават да умуват как и кога да бъдат проведени евротурнирите. Според авторитетното немско издание "Bild" решение за Шампионска лига вече има и то се казва Португалия. Вероятността Лисабон да бъде трибуна на оставащите мачове от най-престижния турнир изглежда все по-реална, а причините за това са няколко. 

На първо място, всички португалски клубове вече са аут от евротурнирите, което елиминира фактора домакинство. Второ, епидемиологичната обстановка в града е по-благоприятна в сравнение с тази във Франкфурт и Москва - два от трите основни претендента за доиграване на турнира. Освен това, столицата разполага с необходимите условия за провеждане на Шампионска лига, а наличието на два големи стадиона в близост един до друг е още един плюс. 

Все пак от УЕФА трябва да се произнесат по казуса на 17 юни, като освен Шампионска, трябва да бъде обсъдено и провеждането на Лига Европа. Очакванията са от четвъртфиналите нататък елиминациите да са в един мач. Финалът в най-престижния турнир е планиран за 29 август.

Вижте повече в репортажа на Десислава Францова.  

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК