"Бреша" уволни Балотели, не се появявал на тренировки от 10 дена

Нападателят обяснявал, че е болен, но не му вярват

06.06.2020 | 21:05 Редактор: Ивет Арабова

"Бреша" е прекратила едностранно договора на Марио Балотели, съобщиха медиите на Апенините. Договорът на нападателя изтичаше на 30 юни, но президентът на клуба Масимо Челино го уведомил с писмо, че повече не е част от отбора.

На 64-годишния Челино, както и на всички в "Бреша", отдавна им е омръзнало от лошата дисциплина на "Супер Марио". Проблемите и скандалите, породени от поведението на Балотели, започнаха почти веднага след като подписа с тима през август миналата година. 


Чашата на търпението към бившата надежда на италианския футбол обаче преля, след като от десет дни той не се явява на тренировките на "Бреша". Вместо да се поти редом със съотборниците си, нападателят обяснява в профилите си в социалните мрежи, че е болен. Заради предишни негови прегрешения обаче никой не му вярва.

От отношението на Балотели към професията изключително разочарован е и треньорът на "Бреша" Диего Лопес, пише "Монитор".

"В живота са важни фактите, а не думите. Ние – това са нашите постъпки. Има само една истина в създалата се ситуация. И тя е, че отборът тръгна по един път, а Марио избра друг. Мислех, че той може да даде много на нашия отбор, особено след като играе в града, където е израснал. Той бе длъжен да помогне. Разочарован съм, защото вложих много усилия в Марио. Той тренира сам, защото е избрал друг път. Балотели дори не участваше в нашите онлайн конференции по време на карантината. Може да разказва, че се намира в прекрасно състояние, но във всеки случай той е много далече от формата на партньорите му в отбора“, заяви Лопес.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК