Кралев награди Никола Проданов за приноса му в спортната гимнастика

Големия гимнастик стана на 80 г. на 26 май

03.06.2020 | 15:50 Редактор: Ивет Арабова
Кралев награди Никола Проданов за приноса му в спортната гимнастика

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетен плакет на ММС големия гимнастик и дългогодишен председател на Българската федерация по гимнастика (БФГ) Никола Проданов. На 26 май Проданов отбеляза своя 80-годишен юбилей. Той има изключителен принос за развитието и успехите на българската спортна гимнастика в национален и световен мащаб. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на младежта и спорта.

Никола Проданов е участник на Летните олимпийски игри в Рим през 1960 г. и Токио през 1964. Като национален състезател представя България на редица Световни и Европейски първенства. От 1991 до 1996 г. е председател на БФГ. Заема този пост и в периода 2001-2008 г.

Министър Кралев благодари на Никола Проданов за усилията, които е полагал през годините за популяризирането на българския спорт. Двамата обсъдиха съвременните предизвикателства пред родната гимнастика, както и представянето на младите ни състезатели. През миналата година Дейвид Хъдълстоун спечели квота за Летните олимпийски игри в Токио. 
    
На срещата присъстваха председателят на БФГ Красимир Дунев и главният секретар на централата Йордан Йовчев, които връчиха почетен плакет на Проданов от името на федерацията.

Снимка: ММС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК