Развръзката с акциите и Сираков на бял кон - символ на спасението

Пътят на "сините" акции от Дубай до София приключи на "Герена"

02.06.2020 | 19:55 Редактор: Искра Ангелова

Пътят на "сините" акции от Дубай до София приключи у дома - на "Герена". Ценните книжа бяха прехвърлени на Наско Сираков. До това развитие се стигна, след като миналия месец премиерът Борисов отказа да ги приеме. Така клубът беше завещан на голмайстор №1. 

А новината съобщи самият той пред клубния сайт. "От тази сутрин, 2 юни, съм собственик на 86,6% от акциите на "ПФК Левски" АД. Искам да изкажа своята благодарност на г-н Георги Попов и г-н Васил Божков за направеното в любимия ни клуб досега и за това, че изпълниха поетия ангажимент да не пречат на клуба", написа той.

А какво предстои на клуба, ще стане ясно на 10 юни. Дотогава Сираков ще запази мълчание. 

"Няма нищо по-хубаво от това към момента. Ситуацията беше много тежка само до преди месец. Имах опасения, че "Левски" може да мине през фалит, въпреки че гледам положително и вярвам в чудото. Наско Сираков има авторитета, волята", заяви треньорът на "Левски-Лукойл" Константин Папазов.

Освен воля клубът, трябва да намери и средства, за да се спаси от фалит. 

А турболентните събития при сините коментираха и "червените".

"Този въпрос сме го минавали. Сега не знам как е земетресението при тях", каза Димитър Пенев.

Реакциите на феновете също не закъсняха. В социалните мрежи се появи колаж на Наско Сираков на бял кон, като символ на спасението. И коментари за бъдещето на клуба. 

"Акциите са си акции, но става въпрос за едни пари. Много пари, които Наско Сираков трябва спешно да намери", пишат феновете.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК