Във Франция се надяват магията на "Ролан Гарос" да оживее пред пълни трибуни

Правителството на страната ще реши как да се проведе турнирът

02.06.2020 | 22:35 Редактор: Ивет Арабова
Във Франция се надяват магията на

Президентът на Френската федерация по тенис Бернар Гидичели заяви, че иска "Ролан Гарос" да се проведе при пълни трибуни, но призна, че само правителството може да реши ще могат ли зрители да посещават турнира от Големия шлем в Париж.

Откритото първенство на Франция беше преместено за есента на 2020 г. заради пандемията от коронавирус. Турнирът трябва да се проведе от 20 септември до 4 октомври.

"Предпочитаният вариант е "Ролан Гарос" да се проведе с колкото може повече зрители. В зависимост от ситуацията трябва да се приспособим към нарежданията, които ни дава правителството. Властите ще решат колко хора ще могат да посетят турнира", заяви президентът.

Гидичели допълни, че организаторите не са заинтересовани от това Откритото първенство на Франция да се проведе без зрители, защото "Ролан Гарос", както и всички големи турнири, се явяват срещи между играчите и публиката", пише БНР. "Това придава магия на турнира", добави той. 

Президентът беше гост на телевизионно предаване заедно с Гаел Монфис и се пошегува, че ще организира турнира в Париж само да може сънародникът му най-накрая да го спечели.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК