Местят "Ролан Гарос" с още една седмица в края на септември

Всичко ще зависи от глобалната ситуация с Ковид-19

06.05.2020 | 14:36 Редактор: Александра Иванова

Като повечето спортове по света, тенисът също е поставен на пауза от март насам заради пандемията от Ковид-19. Заради това повече от 30 надпревари, включително "Уимбълдън", бяха отложени или отменени.

Турнирът "Ролан Гарос" в Париж бе отложен от 18 май за 20 септември, а на този етап организаторите обмислят да преместят началото на основната схема с още една седмица. Евентуална нова промяна на графика на турнира ще го измести за 27 септември.

Към момента все още не е сигурно дали турнирът от големия шлем на клей въобще ще се състои тази година. Всичко ще зависи от глобалната ситуация с Ковид-19. 

На този фон управителните тела в тениса обявиха, че въвеждат фонд от над 6 милиона щатски долара за подпомагане на около 800 състезатели на сингъл и двойки – и при мъжете, и при жените. За финансирането ще взимат предвид ранкинга на играчите, както и заработените пари от наградни фондове.

Ако сумата от 6 милиона долара бъде разпределена равномерно, това означава, че всеки от играчите ще получи по 7500 долара.

Вижте още във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК