Григор: Приспособих се към условията на карантината, живеех ден за ден

През последните 3 месеца той се намира в Калифорния

30.05.2020 | 23:30 Редактор: Искра Ангелова

Най-добрият ни тенисист направи специално включване за Tennis Chanel, в което разказа за живота под карантина и се върна към най-големия успех в кариерата си - спечелването на заключителния АТР турнир през 2017 година.

Григор Димитров сподели за различните тренировки, които е практикувал по време на социалната изолация. Най-добрата ни ракета от 3 месеца се намира в САЩ заедно със своя треньор, където живеят и тренират. 

"През последните 3 месеца съм в Калифорния. Прекарал съм толкова време тук, че накрая просто реших да остана. Взех си малко почивка и се насладих на живота извън тениса. Прекарах и доста време на корта, работейки върху някои аспекти от играта ми. Миналата година бях контузен по това време и нямаше как да тренирам. Малко по малко се приспособих към условията по време на карантина. Живеех ден за ден. Поддържах форма във фитнеса, определено беше интересно", допълни той.

Григор сподели, че когато играе срещу треньора си, си представя, че срещу него е негов опонент. Българинът отваря ранглистата и на произволен принцип избира един състезател, срещу когото визуално тренира.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК