ATP изтъкна 5 неща, които трябва да знаем за Григор Димитров

Кои думи най-добре описват първата ни ракета?

27.05.2020 | 16:04 Редактор: Ралица Братанова

Най-добър сезон - този през 2017. Вкус за мода - нестандартен. Треньор и капитан в едно. Според ATP тези думи най-добре описват първата ни ракета - Григор Димитров. 

Пет неща, които трябва да знаем за Григор Димитров. С това заглавие сайтът на ATP изтъква най-важните и отличаващи първата ни ракета моменти в професионален и личен план.

На първо място, разбира се, е сезонът през 2017 г., който е определен за най-добрия му досега. Тогава Григор спечели половината от 8-те си титли - в Бризбейн, София, първия си Мастърс 1000 в Синсинати и трофея от финалите на ATP в Лондон.

Към сметката му можем спокойно да добавим и полуфиналите на Australian Open. Под номер 2 е 2019 година, когато след проблеми с контузии Гришо успя да се завърне към най-добрата си форма на US Open. 

Една от най-ценните му победи тогава беше именно срещу неговия кумир  Роджър Федерер.

В класацията си ATP изтъква като важен и нестандартния стил на обличане на българина. Едно от най-смелите му попадения беше по време на тазгодишното издание на Australian Open, когато се яви с поразителен тъмно лилав и жълт анцуг. 

Паметен момент в кариерата на Гришо е и двойната роля, която изпълняваше на първото издания на ATP Cup. Тогава той беше нещо като треньор и играещ капитан в едно, а страхотното представяне на България подсказа за класата му. 

Последно, но не и по-важност - от ATP изтъкват подкрепата, която Григор оказа на родния си град Хасково по време на пандемията от коронавирус. Бившият №3 в света дари респиратори на местната болница в търсене на начин да помогне в борбата с вируса. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК