Шестима с Ковид-19 във Висшата лига на Англия

Няма информация кои са другите заразени и дали те са футболисти

20.05.2020 | 20:50 Редактор: Наталия Тотева

Отчетени са 6 положителни проби за Ковид-19 от първата серия тестове в английските клубове от Висшата лига. Те са проведени преди подновяването на тренировките. 

Първата серия от тестове бе направена през уикенда и включваше проби от 748 души. Ръководството не съобщава имената на заразените, нито обобщава дали става въпрос за футболисти или за служители на щабовете. 

Единствено от "Уотфорд" потвърдиха, че един играч и двама техни работници са от заразените. Помощник-треньорът на "Бърнли" – Йън Уоън, също е в този списък. Имената на другите двама не се разкриват. Всички заразени  ще бъдат изолирани за период от 7 дни. 

Заради пандемията по английските терени не е игран футбол от 13 март. Ръководството обсъжда датите 19 юни и 26 юни за подновяване на кампанията. 

Във временното класиране на шампионата, лидер е "Ливърпул" с преднина от 25 точки пред втория "Манчестър" (Сити). Мърсисайдци очакват първата си титла от 30 години. Отборът на Юрген Клоп има нужда от две победи в оставащите девет кръга, за да си осигури титлата. 

"Ливърпул" може да не получи трофея, тъй е възможно да не се проведе церемония по награждаването. Важно е да се избегне струпването на много хора на едно място. При завръщането на отбора в клубната база имаше фенове, които успяха да наблюдават заниманието на отбора през бодлива тел.

Снимка: БГНЕС

Вижте повече във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК