Папазов: Божков да подари свободата на "Левски" за 24 май

Ключова среща на Герена решава бъдещето на клуба

20.05.2020 | 13:42 Редактор: Тодор Петров

На стадион "Виваком Арена - Георги Аспарухов'' се проведе ключова среща за бъдещето на "Левски", което остава все така неясно.

"Ако г-н Божков следи какво се случва в държавата и няма финансова възможност, по обективни причини, той има идеалната възможност да направи най-големия подарък на "Левски" за рождения ден. Нека подари свободата на "Левски" за 24 май", коментира баскетболният треньор на "Левски-Лукойл" Константин Папазов.

Преди дни той официално поиска акциите на клуба от Васил Божков, но бизнесменът реши да ги джироса на премиера Бойко Борисов. След това акциите бяха занесени от журналиста Сашо Диков на Герена и в момента се намират на стадиона, но от клуба не могат да се разпореждат с тях.

Към момента "сините" фенове се обединяват най-вече зад фигурата на Наско Сираков. Клубната легенда взе участие в заседанието на Управителния съвет на "Левски". Основният въпрос, който е бил дискутиран на срещата, е дарението от половин милион лева, направено от една от фирмите на депутата от ДПС Делян Пеевски. В крайна сметка е взето решение парите да бъдат приети.

Тръст "Синя България" се противопостави категорично срещу приемане на дарението, но не всички фенове споделят тази позиция. Сред тях е и Тити Папазов, който не вижда проблем клубната каса да бъде попълнена с парите от Пеевски.

86,6% от акциите на "Левски" се намират в касата на клуба, 10% са притежание именно на Тръст "Синя България", а останалите - на дребни акционери.

В 8:00 часа тази сутрин Васил Божков излезе с нестандартна идея. В страницата си във Facebook той предложи анкета за новия собственик на ''Левски". Вероятно ще последват предложения от негова страна, ако превес вземе отговор "да" на въпроса Съгласни ли сте новият собственик на акциите на ПФК "Левски" да бъде определен чрез електронно гласуване?.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК