Пеевски дари половин милион лв. на "Левски"

Това обявиха "сините" на официалната си страница

19.05.2020 | 16:03 Редактор: Александра Иванова

Фирма на депутата Делян Пеевски дари половин милион лева на "Левски". Новината съобщиха от футболния клуб, но уточниха: не са имали желание да получат акции срещу дарението си. 

В момента юристите са разединени в мненията си чия точно е собствеността на "Левски", след като миналата седмица бизнесменът Васил Божков обясни, че джиросва акциите на клуба на премиера Бойко Борисов. Премиерът вече обяви, че няма да предприема действия с ценните книжа, а днешното дарение коментира така: 

"Това е мит за властта на Делян Пеевски. Освен да прави дарения аз не съм чул в последните месеци с нещо да се се занимавал", обясни премиерът.

След отказа на Борисов да приеме джиросаните му от Божков акции, в момента 80% от ценните книжа се намират на стадион "Георги Аспарухов". Какво да прави с акциите на клуба Божков щял да обяви отново във Facebook, в сряда сутринта. Премиерът коментира и твърденията на Божков за указване на натиск и нападките към финансовия минситър Владислав Горанов. 

"Преди тези неща ми влияеха. Толкова съм обръгнал и знам всяко нещо в следствие на какво е, на какви интереси", коментира той.

Премиерът беше категоричен, че на този етап не мисли да търси политическа отговорност на финансовия министър относно казуса с Васил Божков. 

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК