Кубрат Пулев: Джошуа е страхливец, ще го победя брутално

Не ме притеснява мястото, никога не съм настоявал мачът да е в София, каза българинът

06.05.2020 | 16:59 Редактор: Искра Ангелова
Кубрат Пулев: Джошуа е страхливец, ще го победя брутално

Най-добрият ни боксьор Кубрат Пулев даде обширно интервю за SkySports, в което каза, че Антъни Джошуа е страхливец и обеща да попари надеждите на британеца за победа.

Пулев е задължителен претендент за титлата на Джошуа на IBF и двамата трябваше да се изправят един срещу друг на 20 юни.

Ето и цялото интервю на Кубрат Пулев:

- Имате по-голям опит от Джошуа, но по-добър ли сте на ринга?

- Много по-прецизен съм от него, както и много по-хитър. Аз ще го победя и то брутално.

- Защо смятате, че Джошуа иска домакинско предимство за двубоя срещу вас?

- Смятам, че е очевидно. Защото той се страхува. Не виждам друга причина. Защо трябва да е в Лондон? Защо двубоят не може да се проведе на друго място? Кажете ми. Предложихме различни дестинации - Истанбул, Лас Вегас, Ню Йорк или Саудитска Арабия. Но ми отговориха, че Джошуа ще се изправи срещу мен само в Лондон. В противен случай двубой няма да има. Разбира се, аз се съгласих. Не ме притеснява мястото. Никога не съм настоявал мачът да е в София. От самото началото исках двубоят да се проведе на неутрално място, тъй като това би било справедливо и за двамата.

- За вас кое е идеалното място за този мач?

- За един боец няма идеално място. Той може да се бие навсякъде и не се притеснява от нищо. Избирането на определена дестинация е за страхливците. За онези, които предпочитат да говорят, а не да действат. Сещам се за поне още двама, които отговарят на това описание и които отказаха да дойдат в София, за да се изправят срещу мен - Дилиън Уайт и Джарел Милър.

- Джошуа иска двубой за световната титла с Тайсън Фюри, ще унищожите ли тези планове?

- Той не може да се изправи срещу Фюри, защото е подписал договор за мач с мен. В този договор има клаузи за сериозни неустойки, ако двубоят не се състои. Другото, което е, че Фюри има договор за трета битка с Дионтей Уайлдър. Нито аз, нито Уайлдър ще се откажем.

- Великобритания притежава всички титли в тежка категория - ще прекъснете ли тази доминация?

- Да, убеден съм, че ще го направя. Колкото и да се опитва Еди Хърн да маневрира с нещата и да играе игричките си, аз ще се изправя срещу Джошуа и ще го победя. 

- Смятате ли, че Джошуа се е възстановил психически от загубата си от Анди Руис-младши?

- Не, не мисля. Психиката е нещо, с което се раждаш и го носиш в себе си. Това е умение, над което трябва да работиш от малък. Всичко започва със семейството, в където детето израства, след което се утвърждава като самостоятелен човек. Психиката на на Джошуа е много по-различна и беше въпрос на време той да загуби.

AJ2

- Ако бяхте се изправили срещу Джошуа през октомври 2017 г., когато получихте контузия, щяхте ли да сте първият, който го е победил? 

- Със сигурност. Ако трябва да съм честен, разочарован съм, че тогава не успях да се бия с него. Но това беше Божията воля. Сега най-накрая дойде времето и съм по-силен. По този начин победата ми ще бъде още по-сладка.

- Промоутърът ви Боб Арум е предсказа, че ще победите Ей Джей с нокаут, ще оправдаете ли очакванията му? 

- Боб е невероятен човек. Той е изключително опитен, видял е толкова много неща в света на бокса, знае толкова много. Той е човек, когото почти никога не може да заблудиш. В случая също не греши, амбициран съм да го докажа и да оправдая очакванията му по възможно най-добрия начин.

- Страхувате ли се, че пандемията от Ковид-19 ще се отрази на мача ви с Джошуа?

- Нямам такива притеснения. Дори ако трябва мачът да е без публика, то пак ще е много интересен. Да, наложи се да го отложим малко, но не мисля, че ще мине много време, докато се срещнем на ринга. Имаме сключен договор, което ме кара да вярвам, че ще има битка преди края на годината. Това ще бъде вълнуващ сблъсък, който ще покаже на света кой е по-добрият боксьор.

- Какво мислите за победата на Фюри над Уайлдър?

- Уайлдър не беше на обичайното си ниво психологически. Това не беше Уайлдър, когото всички познаваме. Каква е причина, знае само той. Мога само да кажа, че в този двубой той не беше боксьорът, когото ние сме свикнали да виждаме на ринга.

Wilder2

- Можеше ли да се биете с Фюри, вместо Джошуа?

- С нетърпение очаквам и мач с Фюри. Ще се радвам да се изправя срещу него, но след победата ми срещу Джошуа. Мач с Тайсън Фюри би представлявал голямо предизвикателство, но ще ми донесе огромно удоволствие.

- Кой е най-добрият в тежка категория в света в момента?

- Все още няма най-добър. Всички в топ 10 са добри боксьори, но най-добрият тепърва ще бъде определен. Ето защо в момента тежката категория е толкова интересна и и непредсказуема. Но най-добър ще има, много скоро.

Снимки: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
Джошката
преди 3 години
а дано, ама да не се *** както се канеше на Кличко едно време Сигнализирай за неуместен коментар