"Локомотив" (Пловдив) се разделя поне трима от чужденците в отбора

Със сигурност клуба ще напуснат Мустафа Абдухали и Густаво Уирис

02.05.2020 | 14:31 Редактор: Ивет Арабова

В "Локомотив" (Пловдив) затягат коланите. Икономическата криза, породена от коронавируса, ще доведе до раздяла с част от чужденците в тима.

Клубът ще се раздели с поне трима от чуждестранните си футболисти. Със сигурност "Лаута" ще напуснат нигериецът Мустафа Абдулахи и бразилецът Густаво Уирис, които така или иначе рядко попадаха в плановете на Бруно Акрапович. Договорът на първия е до лятото и няма да бъде подновен. Този на Уирис е до 2021 г., но и той едва ли ще остане. Отделно двамата заемат място за играчи извън ЕС и от доста време ръководството на "Смърфовете" се опитваше да ги продаде или преотстъпи. 

Сега обаче шефовете на "Локо" са решили да се разделят с тях, за да не плащат повече заплатите им. Както е известно, треньорът Бруно Акрапович вече обяви, че е набелязал трима млади български играчи за лятната селекция. Очаква се раздяла и с трети чужденец, но за него на "Лаута" ще преценяват допълнително. С изтичащи договори са Парвизджон Умарбаев, Милош Петрович и Йосип Томашевич. И тримата обаче са основни футболисти и ще продължат да са част от водения от Бруно Акрапович тим.

Вижте повече в репортажа.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК