Неймар и още бразилски звезди даряват милиони в борбата с вируса

Гарет Бейл също се включи с дарение за 2 болници 

23.04.2020 | 15:06 Редактор: Тодор Петров

Футболни звезди продължават да даряват средства за борбата с коронавируса. Звездата на ПСЖ Неймар, заедно с други известни личности от бразилския футбол - играчи и треньори, подкрепиха фондацията на Бразилската футболна конфедерация за събиране на средства за пострадали семейства от икономическата криза, причинена от  Ковид-19. 

Бившият десен бек на "Барселона" Даниел Алвеш е дарил близо 500 000 долара за кампанията. Популярността на дарителската кампания нарасна, след като националният селекционер на Бразилия Тите и неговите играчи насърчиха феновете да даряват, като призоваха примерът им да бъде последван и от спортисти от други спортове. 

Разпределението на финансите ще бъде контролирано от счетоводители, които ще работят безплатно за каузата. 

Футболистът на "Реал" (Мадрид)  Гарет Бейл дари повече от 1 милион евро за борбата с коронавируса. Парите ще бъдат разпределени за две болници. В родината му Уелс и в Испания, където футболистът играе от години. 

Снимка: БГНЕС

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК