Футболист на "Нефтохимик": Скоро ще излезем в неплатен отпуск

Опитвам се да остана във форма, сподели Иван Цачев

15.04.2020 | 10:07 Редактор: Наталия Тотева

Футболът у нас бе преустановен още през март, като не се очаква да бъде възобновен поне до средата на май. Футболистът на "Нефтохимик" (Бургас) и юноша на "Левски" - Иван Цачев, разказа за Bulgaria ON AIR как опитва да остане във форма във времето на извънредно положение.

"Правя кросове, имам колело вкъщи, карам го всекидневно. Правя различни упражнения, с които да си поддържам формата и да не се оставам в застояло положение", посочи Цачев.

Появиха се информации, че заплатите на футболистите от "Нефтохимик" са спрени от февруари. Цачев посочи, че тази тежка ситуация важи за много от клубовете в Б група, а и не само.

"Имаме суми, които да получаваме, но ние проявяваме толеранс. Стараем се да влезем в положение, защото сме наясно със ситуацията в страната. Ръководството ще се постарае. Не сме излезли все още в неплатен отпуск, но предполагам, че това ще стане в най-скоро време", обясни футболистът.

И подчерта, че клубът ще оцелее. Относно бъдещето на българският футбол като цяло, според него редица клубове няма да издържат финансово. 

"Всички мои колеги са притеснени от ситуацията, но и през ум не ми е минавало да се отказвам от футбола", посочи Иван Цачев. Той призова зрителите да бъдат отговорни и да останат вкъщи. 

Вижте цялото интервю във видеото.

В момент като този социалната изолация се явява изключително важен фактор, който е ключов за превенцията на обществото. Bulgaria ON AIR апелира всички, които имат възможност - бъдете #ОтговорниВкъщи

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК