Луис Суарес помага на родния си Уругвай в битката срещу коронавируса

Легендарният бивш турски вратар Рюстю Речбер също е заразен с вируса

29.03.2020 | 15:30 Редактор: Ивет Арабова

Луис Суарес се включи в битката срещу коронавируса, като реши да помогне на своята родина - Уругвай. Той осигури средства за закупуването на 500 комплекта от продукти и медикаменти, които ще бъдат доставени на по-бедни жители в региона на Монтевидео. 

На този фон легендарният бивш турски вратар Рюстю Речбер е поредният спортист, заразен с Ковид-19. 46-годишният страж, който е рекордьор по мачове за националния отбор на южната ни съседка, е настанен в болница за лечение. Новината беше съобщена от неговата съпруга, която написа: "Шокирани сме, защото симптомите се появиха внезапно. Единствената ми молба към всички е да се държат по-отговорно и съвестно. Моят тест и този не децата беше отрицателен. Най-трудното в тази ситуация, е това, че няма да бъдем до него.“

Друг заразен в света на спорта е собственикът на баскетболния "Ню Йорк Никс" и хокейния "Ню Йорк Рейнджърс" Джеймс Долан. Председателят и изпълнителен директор на компанията "Медисън Скуеър Гардън" е дал положителна проба за коронавирус и в момента е в самоизолация, като не показва почти никакви симптоми.

Вижте повече в репортажа на Десислава Францова.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК