Изпълкомът насрочва нова дата за избора на шеф на БФС

Промените, които УЕФА наложи в състезателния календар, налагат търсене на друг ден

23.03.2020 | 16:08 Редактор: Ралица Братанова
Изпълкомът насрочва нова дата за избора на шеф на БФС

Датата 7 юни се оказва неподходяща за конгрес на Българския футболен съюз след пандемията от коронавирус, пише "Труд".

Промените, които УЕФА наложи в състезателния календар, налагат търсене на нов ден за провеждане на най-висшия форум в родния футбол.

Според евроцентралата първият кръг от баражите за Евро 2020, което вече стана Евро 2021, трябва да се изиграе на 4 юни. На този ден България по програма приема Унгария, а победителят в дуела ще се изправи в решителен сблъсък за визата на 9 юни.

Съперник ще е спечелилият другия сблъсък в нашия квартет – този между Исландия и Румъния, които се срещат в Рейкявик. Двубоите са в един мач като при успех нашите отново ще са домакини.

"Ситуацията явно налага промяна", призна Михаил Касабов, изпълняващ длъжността президент на БФС . "Изпълкомът трябва да насрочи нова дата за конгреса. При успех на първия мач от баражите, дай Боже, няма как да прави конгрес часове преди сблъсъка за участие на Евро 2021.

Разбира се, ако не искаме да станем заложници на предстоящите промени в календара, не би трябвало да бързаме за нова дата. По-добре ще е да изчакаме окончателните решения на УЕФА за завършване на сезона в първенствата и евротурнирите. И тогава да насрочим форума", посочи Касабов.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК