БФС спря за месец първенствата в Първа и Втора лига

Коронавирусът стопира и мачовете в Англия

13.03.2020 | 13:16 Редактор: Тодор Петров

Епидемията от коронавирус удари и по българския футбол. Всички родни първенства официално са спрени за месец. Това решиха от Българския футболен съюз на извънредна среща.

Специално сформирана работна група ще изготви варианти за актуализиране на програмата на Първа и Втора лига в зависимост от развитието на обстановката и решенията на държавните власти. 

Всички решения на Българския футболен съюз са своевременно съгласувани с Министерството на младежта и спорта, Министерството на здравеопазването, Националния оперативен щаб, ФИФА и УЕФА, като след конферентния разговор с представителите на Европейската футболна централа и страните-членки във вторник, 17 март, ще бъде внесена по-голяма яснота около календара на местните и международните турнири.

Българският футболен съюз препоръчва на футболните клубове да спазват всички мерки за ограничаване на разпространението на заразата, ако вземат решение да продължат тренировъчния си процес.

Английската Висша лига беше официално отложена до 4 април заради коронавируса, който е на път да блокира света. Решението беше взето на спешна среща и важи още за Чемпиъншип, Първа и Втора лига.

"Арсенал" и "Лестър" са поставени под пълна карантина. Мениджърът на "топчиите" Микел Артета даде положителна проба от направения тест. Трима футболисти на "лисиците" са със сериозни съмнения, че са заразени.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК