Норвежец и италианка грабнаха световните купи при алпийците

Финалите на Световната купа бяха анулирани заради усложнената обстановка в Италия

12.03.2020 | 22:35 Редактор: Юлия Христова
Норвежец и италианка грабнаха световните купи при алпийците

Норвежецът Александър Омод Шилде спечели за първи път в кариерата си Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като последните два старта за сезона в Кранска гора (Словения) бяха отложени заради епидемията от коронавируса.

"Поради избухването на епидемията от коронавируса предстоящите състезания от Световната купа за мъже в Кранска гора (Словения) са отменени. Здравето и благополучието на спортистите и всички останали участници, както и на широката общественост са приоритет на ФИС и всички заинтересовани страни", се казва в изявление на международната федерация.

Шилде завърши втори в последното спускане за сезона в Квитфиел (Норвегия) миналия уикенд и води в генералното класиране с 1202 точки. Вторият Алекси Пентюро (Франция) има 1148 точки.
Французинът имаше голям шанс да изпревари норвежеца в генералното класиране, тъй като в Словения трябваше да се състоят слалом и гигантски слалом, но състезанията бяха отменени.

Хенрик Кристоферсен (Норвегия) спечели малките световни купи в гигансткия слалом, след като води с шест точки пред Пентюро и в слалома, с преднина от две точки пред Клеман Ноел (Франция).

При жените носителка на Големия кристален глобус стана италианската Федерика Бриньоне, след като последните три състезания в Оре (Швеция) бяха отменени.

Финалите на Световната купа, които бяха насрочени за 18-22 март в Кортина Д'Ампецо", също бяха анулирани заради усложнената обстановка в Италия.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК