Богдан Шумаров спечели европейска титла на WAKO PRO

Той победи неудобния естонец Макел Астур

23.02.2020 | 12:15 Редактор: Ралица Братанова
Богдан Шумаров спечели европейска титла на WAKO PRO

Богдан Шумаров победи неудобния естонец Макел Астур в главното събитие на SENSHI 5! Българинът спечели вакантната европейска титла на WAKO PRO в стил К-1, категория до 75 кг. Това беше гвоздеят на професионалната бойна галавечер в зала "Конгресна" на Двореца на културата и спорта във Варна.

Така възпитаникът на СК "Боил" печели втори колан на организацията за професионалисти. Шумаров има и европейски пояс на WAKO Pro в стил К-1, категория до 71,800 кг.

Родната звезда тръгна в атака още от първата секунда. Богдан бързо скъси дистанцията, с което преодоля ръстовото преимущество на Астур. Естонецът се опитваше да контрира. Получи му се в средата на първия рунд, когато вкара коляно и ъперкът в много добра комбинация. Това нарани дясното око на Богдан и му пусна кръв.

Шумаров пласира мощен лоу кик в левия крак като за начало на втората част. Справяше се добре с разликата в ръстта чрез залъгващи движения. Публиката се активизира в средата на рунда и това даде крила на българина. Естонският боец изяде две брутални попадения и това видимо го ядоса. Астур търсеше клинча. Частта без съмнение отива на сметката на Шумаров.

В началото на третия рунд ръстовият състезател се опита да се завърне, а Богдан чрез умели защитни маневри не му позволяваше каквато и да е офанзива. Серия от удари в тялото и cъперкът в главата на естонеца. Астур така и не успя да покаже нещо значимо във втора поредна част.

Всичко за мача четете на Boec.bg.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК