Най-скъпите футболни сделки на десетилетието

Сделката за Неймар продължава да е най-скъпата в историята

03.01.2020 | 15:06 Редактор: Юлия Христова
Най-скъпите футболни сделки на десетилетието

Трансферният рекорд във футбола за изминалото десетилетие падна четири пъти. Това заяви редакторът на Gol.bg Веселин Коларов в предаването "Бизнес старт" по Bloomberg TV Bulgaria с водещ Христо Николов.

"Сделката за Неймар продължава да е най-скъпата в историята. ПСЖ плати освобождаващата му клауза от 222 милиона евро на "Барселона", за да вземе бразилската звезда. Прави впечатление, че в Топ 10 на най-скъпите футболисти в историята има трима, които са купени от "Барселона". Това са Антоан Гризман, Филипе Коутиньо и Осман Дембеле. В класацията присъстват общо четирима играчи на световния шампион Франция", заяви Коларов.

Гостът каза още, че за изминалите 10 г. е имало и големи сделки със свободни агенти, пиша gol.bg.

"Байерн" (Мюнхен) уцели в десетката с Роберт Левандовски. Не само защото го взе от "Борусия" (Дортмунд), но полякът чупи и рекорди на "Алианц Арена".

"Интересен беше случаят с Пол Погба, който премина в "Ювентус" от "Манчестър Юнайтед" без пари. След това "бианконерите" го продадоха на "Олд Трафорд" за 105 млн. евро. И до днес това е трансферен рекорд за "червените дяволи". Златан Ибрахимович пък официално се завърна в Милан вчера", каза още Коларов.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК